Ανακαλύψτε τη Ζάκυνθο

Ανακαλύψτε τη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Η ακτογραμμή στο Καμπί

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, η Ζάκυνθος, είναι ένα από τα πιό τουριστικά νησιά της Ελλάδας. Πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο ξεκουράζονται σε κάποιο από τα εκατοντάδες καταλύματα ή εξερευνούν τις απόμερες γωνιές της.

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Η παραλία Ναυάγιο, η δημοφιλέστερη παραλία της Ελλάδας

Στη Ζάκυνθο, η ιδιαίτερη τοπογραφία των Ιονίων νήσων φτάνει στο αποκορύφωμα των αντιθέσεων.
Στα δυτικά, μια εντυπωσιακή ακτογραμμή, στολισμένη με κάθετους γκρεμούς εκατοντάδων μέτρων, περιτρέχει μια εκτεταμένη ορεινή ζώνη, γεμάτη μικρά γεωργικά χωριά και παμπάλαια μοναστήρια.
Στο κέντρο και τα ανατολικά του νησιού κυριαρχεί ένα πολύ πιο ήπιο ανάγλυφο, με λόφους ντυμένους με αιωνόβιους ελαιώνες, αμπέλια και οπωροφόρα.
Στο νότο, οι δύο βραχίονες που περιβάλλουν τον απέραντο κόλπο του Λαγανά, κορυφώνονται σε δύο ομώνυμους όγκους, το Σκοπό του Αργασίου και το Σκοπό του Κερίου. Τόσο οι οικισμοί, όσο και ο ίδιος ο πληθυσμός έχουν επηρεαστεί βαθειά από τον μαζικό τουρισμό.
Ο βορράς τέλος, σιωπηλός και αραιοκατοικημένος, διατηρεί τα τοπία της παλιάς αγροτικής Ζακύνθου.

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Ο μεσαιωνικός ελαιώνας στη Λιθακιά

Ο μαζικός τουρισμός, που κυρίευσε το νότο και το κέντρο της Ζακύνθου, φτάνει διστακτικά στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ζώνης του νησιού. Εδώ σώζονται - για λίγο καιρό ακόμα - τα τελευταία γνήσια στοιχεία της φύσης και του πολιτισμού της πολύφερνης Ζακύνθου. Σπήλαια, φαράγγια, παλιά μοναστήρια, χιλιόχρονα πηγάδια και ερημικοί όρμου ανασαίνουν κρυφά δίπλα στις διαδρομές των τουριστικών λεωφορείων. Μικρά μονοπάτια οδηγούν σε σπηλαιοεκκλησιές, ξωκλήσια, ξεχασμένες πηγές και αξέχαστους ιστορικούς τόπους του νησιού.

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Οι νησίδες Μυτζήθρες, στο ακρωτήρι Κερί

Ο μοναδικός οδηγός για αυτήν την λιγότερο γνωστή Ζάκυνθο είναι η εφαρμογή Ζάκυνθος topoGuide, που είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Η εφαρμογή Zakynthos topoGuide περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη εισαγωγή στη γεωγραφία, την ιστορία, το τοπίο και τη φύση της Ζακύνθου και Σημεία Ενδιαφέροντος. Στο πεδίο, η εφαρμογή αποκαλύπτει τις πλησιέστερες πεζοπορικές διαδρομές και κάνει ενεργητική πλοήγηση πάνω στην επιλεγμένη διαδρομή.