Παραλίες της Μήλου

Παραλίες της Μήλου

Μήλος topoGuide
Μήλος topoGuide: Ο όρμος Κέφτικο

Η ακτογραμμή της Μήλου έχει έντονο διαμελισμό και σχηματίζει πολλούς όρμους και ορμίσκους. Επίσης, μεγάλο μέρος της ακτογραμμής συντίθεται από εύθρυπτα ηφαιστειακά υλικά, που η θάλασσα διαβρώνει σχετικά εύκολα, δημιουργώντας απρόσμενα σχήματα: τρύπες, νησίδες, στενά περάσματα και κυρίως απόκρημνες ακτές.

Μήλος topoGuide
Μήλος topoGuide: Η παραλία Σαρακίνικο

Μέσα στην ποικιλομορφία αυτή έχουν διαμορφωθεί πάνω από 50 παραλίες, οι περισσότερες με εξωτικές γαιομορφές και εξώκοσμα χρώματα, στοιχεία που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες σε βαθμό που το νησί έχει γίνει πλέον γνωστό μέσα από την εικόνα συγκεκριμένων παράκτιων τοπίων, όπως το Σαρακίνικο και το Κλέφτικο.

Μήλος topoGuide
Μήλος topoGuide: Η παραλία Φυροπόταμος

Είναι χαρακτηριστικό ότι ελάχιστες παραλίες του νησιού έχουν γύρω τοςυ κάποιο οικισμό: στις περισσότερες περιπτώσεις η πραλία βρίκεται κάτω από μια απόκρημνη ορθοπλαγιά ή στο στενό μυχό ενός δυσπρόσιτου όρμου.

Μήλος topoGuide
Μήλος topoGuide: Η παραλία Αχιβαδολίμνη

Αρκετές από τις από τις παραλίες προσπελαύνονται μόνο ή συνήθως με σκάφος. Τέλος, πολλές έχουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο οργανωμένο τμήμα, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar.

Φωτογραφίες και περιγραφές παραλιών της Μήλου περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Μήλος topoGuide, που διατίθεται τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone).
Η εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη να εντοπίσει το σημείο ενδιαφέροντος.