Γεώτοποι στη Μήλο

Γεώτοποι στη Μήλο

Μήλος topoGuide
Μήλος topoGuide: Γεωμορφές στον κόλπο Κλέφτικο

Η Μήλος είναι ένα απέραντο γεωλογικό μουσείο. Κάθε γωνιά της έχει μια ιδιαιτερότητα, που θα ξαφνιάσει ή θα προσελκύσει τον επισκέπτη.

Μήλος topoGuide
Μήλος topoGuide: Γεωμορφές στο Σαρακίνικο

Από τις ατελείωτες μορφές που έχει σμιλέψει η θάλασσα στο Σαρακίνικο, στα ορυχεία καολίνη, στις παράκτιες σπηλιές της Συκιάς και μέχρι το παλιό ηφαίστειο με τις ατμίδες, η Μήλος παραθέτει απλόχερα τους γεωλογικούς θησαυρούς της.

Μήλος topoGuide
Μήλος topoGuide: Στις στοές των ορυχείων καολίνη στο Σαρακίνικο

Το Μεταλλευτικό Μουσείο στον Αδάμαντα προσφέρει το υπόβαθρο για την κατανόηση της προέλευσης, του πλούτου και της σημασίας των γεωλογικών χαρακτηριστικών του νησιού. Από το μουσείο, ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί έντυπο υλικό για την βέλτιστη περιήγσή του στον γεωλογικό πλούτο της Μήλου.

Μήλος topoGuide
Μήλος topoGuide: Στα Θειορυχεία

Ενημερωμένος και εξοπλισμένος με το κατάλληλο χαρτογραφικό υλικό, ο επισκέπτης θα απολαύσει ακόμα περισσότερο την περιήγηση με σκάφος κατά μήκος της ακτογραμμής του νησιού που προτείνουν διάφορα τουριστικά γραφεία.

Φωτογραφίες και περιγραφές γεωτόπων της Μήλου περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Μήλος topoGuide, που διατίθεται τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone).
Η εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη να εντοπίσει το σημείο ενδιαφέροντος.