Τα μονοπάτια της Σίφνου

Τα μονοπάτια της Σίφνου

Sifnos topoGuide
Sifnos topoGuide: Κατεβαίνοντας από την κορυφή του Προφήτη Ηλία

Η Σίφνος, χάρη σε μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η διατήρηση των παλιών καλντεριμιών, το έντονο αλλά όχι απόκρημνο ανάγλυφο, η διασπορά των προορισμών σε όλες τις πλευρές του νησιού και κυρίως, η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη διαφύλαξη και συντήρηση των μονοπατιών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και δημοφιλείς πεζοπορικούς προορισμούς των Κυκλάδων.

Sifnos topoGuide
Sifnos topoGuide: Σήμανση του δικτύου Sifnos Trails

Πρόσφατα ο Δήμος Σίφνου καθάρισε και σηματοδότησε το πεζοπορικό δίκτυο Sifnos Trails που αποτελείται από 19 διαδρομές μήκους 120 χλμ. Οι περισσότερες από αυτές τις διαδρομές είναι μικρής δυσκολίας και προσφέρουν στον πεζοπόρο την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος το φυσικό πλούτο του νησιού, τα ιστορικά και πολιτισμικά του στοιχεία, αλλά και τους ιδιαίτερα φιλόξενους κατοίκους του.

Sifnos topoGuide
Sifnos topoGuide: Στο μονοπάτι προς τις Καμάρες

Φωτογραφίες και περιγραφές όλων των πεζοπορικών διαδρομών του δικτύου Sifnos Trails, αλλά και αρκετών άλλων διαδρομών, περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Σίφνος topoGuide, που διατίθεται τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone).

Όλες οι διαδρομές πλαισιώνονται από τα σημεία ενδιαφέροντος της άμεσης γειτονίας τους. Η εφαρμογή αναγνωρίζει την πλησιέστερη διαδρομή και προτείνει στον χρήστη να τον καθοδηγήσει ενεργητικά κατά μήκος της.