Τα μονοπάτια του Λυκαβηττού

Τα μονοπάτια του Λυκαβηττού

Λυκαβηττός topoGuide
Λυκαβηττός topoGuide: Ανεβαίνοντας προς την κορυφή

Ένα πλούσιο πλέγμα μονοπατιών, κατάλληλων για περιπάτους, τρέξιμο ή αθλητικό περπάτημα, απλώνονται σε όλη την έκταση του λόφου. Κάθε πρωί δεκάδες περίοικοι τα ακολουθούν, μόνοι, με την παρέα ή το σκύλο τους.
Προφανώς δεν χρειάζεται κανείς οδηγό πλοήγησης για να περπατήσει τα μονοπάτια του Λυκαβηττού, ωστόσο ένας οδηγός ξενάγησης στο τοπίο, τα μνημεία, τη βλάστηση και την πανίδα του λόφου θα σας αποκαλύψει πολλές κρυφές λεπτομέρειες. Εξ΄άλλου ο οδηγός του Λυκαβηττού είναι δωρεάν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσετε τη λειτουργικότητα και τη σημασία των topoguides.

Ο πληρέστερος οδηγός πεζοπορίας στο Λυκαβηττό είναι η εφαρμογή Λυκαβηττός topoGuide. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν τόσο για συσκευές Android και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Η εφαρμογή περιλαμβάνει 4 πεζοπορικές διαδρομές. Οι διαδρομές πλαισιώνονται από αναλυτικές περιγραφές, φωτογραφίες και τα σημεία ενδιαφέροντος της άμεσης γειτονίας τους. Η εφαρμογή αναγνωρίζει την πλησιέστερη διαδρομή και παροτρύνει στον χρήστη να τον καθοδηγήσει ενεργητικά κατά μήκος της.