Οι 4 διαδρομές του Zagori Mountain Race

Zagori Mountain Race

Η AnaDigit κλήθηκε στις 20 Μαΐου στο Ζαγόρι, από τον Βασίλη Τζουμάκα, τεχνικό διευθυντή και ψυχή του αγώνα, για να συμβάλλει στην χαρτογραφική υποδομή των τεσσάρων διαδρομών του Zagori Mountain Race.

Η πρώτη φάση, που διήρκεσε 10 μέρες, περιλάμβανε την καταγραφή ΟΛΩΝ των διαδρομών, τη συγκέντρωση πρωτότυπου φωτογραφικού υλικού και τη δημιουργία της κύριας βάσης δεδομένων του αγώνα. Το συνολικό μήκος των διακριτών μονοπατιών που περπατήθηκαν έφτασε τα 150 χλμ. Την καταγραφή ανέλαβαν οι Άγγελος Αδαμακόπουλος και Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, με τη συμμετοχή του Βασίλη Τζουμάκα και τη συμπαράσταση και φιλοξενία του Πάρι Ζωγράφου.

Η επεξεργασία των δεδομένων έγινε από τον Νίκο Βέη, ο οποίος συμπλήρωσε και το υπόλοιπο χαρτογραφικό υλικό (ξενοδοχεία, μνημεία κλπ). Καταχωρήθηκαν οι σταθμοί ανεφοδιασμού και ελέγχου και ελέγχθηκε η ακρίβεια όλων των στοιχείων. Το τελικό υλικό έχει ήδη ανεβεί στο topoguide.gr και θα ανέβει άμεσα και στο σάιτ του αγώνα.

Όλες οι διαδρομές, οι σταθμοί ανεφοδιασμού και κάθε χρήσιμη πληροφορία για τον αγώνα θα περιληφθούν στην εφαρμογή Zagori Race που θα διατεθεί δωρεάν από τον χορηγό του αγώνα, την Fifth Element. Στην εφαρμογή περιλαμβάνονται και τα αξιοθέατα και όλη η τουριστική υποδομή της περιοχής.

Οι τέσσερεις διαδρομές του Zagori Mountain Race είναι ο Zagori Entry Race, με μήκος 10km και υψομετρική διαφορά ανάβασης 320m, o Zagori Half-Marathon, ένας ημιμαραθώνιος μήκους 21 Km και υψομετρικής διαφοράς ανάβασης 1090m, ο Zagori Marathon, ένας απαιτητικός μαραθώνιος βουνού μήκους 42km και υψομετρικής διαφοράς ανάβασης 2500m, και ο υπέρτατος αγώνας Zagori TERA, ένας αγώνας βουνού για πολύ έμπειρους και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση αθλητές.

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή του αγώνα Zagori Race.