Ανακαλύψτε την Αμοργό

Ανακαλύψτε την Αμοργό

Αμοργός topoGuide
Αμοργός topoGuide: Η Χώρα, η πρωτεύουσα της Αμοργού

Η Αμοργός πήρε το όνομά της από το φυτό αμοργίς, ένα είδος λιναριού, από το οποίο φτιάχνονταν στην αρχαιότητα οι χιτώνες της Αμοργού («άλικοι αμοργίδες»). Έχει έκταση 121 τ.χλμ., με μακρόστενο σχήμα, που ακολουθεί την βραχώδη κορυφογραμμή του μοναδικού ορεογραφικού άξονα του νησιού.

Αμοργός topoGuide
Αμοργός topoGuide: Περπατώντας από την Αρκεσίνη προς τα Κατάπολα (Διαδρομή 3)

Δύο σχετικά προφυλαγμένοι κόλποι αποτελούν τα λιμάνια της Αμοργού, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη. Πρωτεύουσα είναι η τραγουδισμένη από τους ποιητές Χώρα Αμοργού, ένας κατάλευκος, σφιχτός οικισμός, χτισμένος σε οχυρή θέση μακριά από την ακτή.

Αμοργός topoGuide
Αμοργός topoGuide: Στο μονοπάτι από την Παναγία Χοζοβιώτισσα προς Αιγιάλη (Διαδρομή 1)

Από το πλούσιο πλέγμα μονοπατιών του νησιού, έχει επιλεχθεί και σηματοδοτηθεί ένα δίκτυο από 8 μεγάλες διαδρομές που διασυνδέει τις τρεις μεγάλες ενότητες: τη Χώρα και τα Κατάπολα με την Αιγιάλη και την Κάτω Μεριά.

Αμοργός topoGuide
Αμοργός topoGuide: Η Παναγία Καστριανή χτίστηκε στο βράχο της ακρόπολης της αρχαίας Αρκεσίνης

Ο πληρέστερος οδηγός περιήγησης στην Αμοργό είναι η εφαρμογή Αμοργός topoGuide για συσκευές Android ή αντίστοιχα για συσκευές iOS (iPhone), που περιλαμβάνει 19 πεζοπορικές διαδρομές.
Οι διαδρομές πλαισιώνονται από αναλυτικές περιγραφές, φωτογραφίες και τα σημεία ενδιαφέροντος της άμεσης γειτονίας τους. Η εφαρμογή αναγνωρίζει την πλησιέστερη διαδρομή και προτείνει στον χρήστη να τον καθοδηγήσει ενεργητικά κατά μήκος της.