Πεζοπορία στη Νότια Εύβοια

Πεζοπορία στη Νότια Εύβοια

Η Νότια Εύβοια είναι κυρίως λοφώδης, χωρίς μεγάλους και συγκροτημένους ορεινούς σχηματισμούς. Μια σειρά μικρά συγκροτήματα, όπως αυτό που υψώνεται δυτικά της λίμνης Δυστού (ψηλότερη κορυφή Μύτη, 647 μ.) ή το Μεγάλο Βουνό (515 μ.) σβήνουν βόρεια από τα Στύρα.

Νότια Εύβοια
Νότια Εύβοια: Η χιονισμένη Όχη από τα δυτικά

Νοτιότερα, το ορεινό τοπίο κυριαρχείται από την παρουσία της Όχης. Το συγκρότημα απλώνεται από την Κάρυστο ως το ακρωτήριο Καφηρέας (Κάβο Ντόρο). Η ψηλότερη κορυφή Γιούδας φτάνει τα 1.398 μέτρα και φιλοξενεί το μεγαλύτερο και πιό διάσημο από τα δρακόσπιτα της Εύβοιας.

Νότια Εύβοια
Νότια Εύβοια: Η λίμνη Δυστού

Οι πιό ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές της ενότητας βρίσκονται στην Όχη και την περιοχή του Κάβο Ντόρο. Οι δύο πιό γνωστές διαδρομές είναι η ανάβαση από την Κάρυστο στην κορυφή της Όχης και η διάσχιση του φαραγγιού του Δημοσάρη.

Νότια Εύβοια
Νότια Εύβοια: Η λίμνη Δυστού

Ένας πεζοπορικός οδηγός της σειράς topoguide για τη Νότια Εύβοια είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο, όλα τα μονοπάτια της περιοχής περιλαμβάνονται ήδη στη χαρτογραφική εφαρμογή Toponavigator, διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).

Νότια Εύβοια
Νότια Εύβοια: Η βυζαντινή Κόκκινη Εκκλησία κοντά στο Αλιβέρι

Το Toponavigator παρέχει έναν πλήρη off-line πεζοπορικό χάρτη της Ελλάδας, δεκάδες χιλιάδες POIs και λειτουργίες καταγραφής και πλοήγησης.