Ανακαλύψτε τα Βαρδούσια

Ανακαλύψτε τα Βαρδούσια

Τα Βαρδούσια είναι ένα από τα πιό όμορφα ελληνικά βουνά. Ψηλές, κοφτερές κορυφές, απέραντα λιβάδια, άφθονα νερά και μυθικά περάσματα συνθέτουν ένα αξέχαστο ορεινό τοπίο. Δύο καταφύγια, του ΕΟΣ και του ΠΟΑ, περιμένουν τους φίλους της ορεινής περιπέτειας.

Βαρδούσια topoGuide
Βαρδούσια topoGuide: Οι ψηλές κορυφές - Κόκκινιάς, Κόρακας, Σκόρδα Μουσουνίτσας

Παρόλο που η ψηλότερη κορυφή, ο Κόρακας (2497 μ.), είναι απόκρημνη, τουλάχιστον τέσσερεις διαδρομές συγκλίνουν στην βραχώδη μύτη της: η κλασική ανάβαση από το Πιτιμάλικο, το μονοπάτι μέσα από τη χαράδρα των Κοπρισιών, η άμεση ανάβαση από τη ρεματιά Ασανσέρ και τέλος η χορταστική νότια κορυφογραμμή. Τα Βαρδούσια χαρίζουν στο Ε4 μία από τις ωραιότερες διαδρομές του, το τμήμα Αρτοτίνα-Αθανάσιος Διάκος. Τέλος, άλλη μιά μακρύτατη διαδρομή ακολουθεί την κομψή κορυφογραμμή προς την Οξυά.

Βαρδούσια topoGuide
Βαρδούσια topoGuide: Οι Σούφλες από τα δυτικά

Ο πληρέστερος οδηγός πεζοπορίας και φύσης για τα Βαρδούσια είναι η εφαρμογή Βαρδούσια topoGuide, διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Πρόκειται για έναν ψηφιακό οδηγό πεζοπορίας και περιήγησης που περιλαμβάνει κείμενα, σημεία ενδιαφέροντος και διαδρομές και εστιάζει στην πεζοπορία, την ορειβασία και τις διαδρομές στη φύση. Η εφαρμογή περιλαμβάνει 15 πεζοπορικές διαδρομές, που καλύπτουν και τις ενότητες των Βαρδουσίων - το πολυκόρυφο Δυτικό συγκρότημα, την Νότια Κορυφογραμμή και το ογκώδες Βόρειο συγκρότημα.