Πεζοπορία στην Αλόννησο

Πεζοπορία στην Αλόννησο

Η Αλόννησος έχει καταχωρηθεί ως ένας από τους πιό δημοφιλείς πεζοπορικούς προορισμούς του Βόρειου Αιγαίου. Τα καταπράσινα τοπία, η απουσία τουριστικού "θορύβου" και η απλότητα των πραγμάτων δημιουργούν στον επισκέπτη του νησιού τη γεύση του αυθεντικού τόπου, ενός παραδείσου του ελαχίστου, που καταφέρνει αθόρυβα να είναι πιό σαγηνευτικός από άλλα μέρη, πιό πλούσια αλλά και πιό κουραστικά.
Το νησί διατηρεί ένα πλούσιο πλέγμα από παλιούς δρόμους και μονοπάτια και ανάμεσά τους τους πλακόστρωτους δρόμους ανάμεσα στο Παλιό Χωριό (τη Χώρα) και τα επίνειά της, το Μικρό και το Μεγάλο Μουρτιά και το Πατητήρι. Ένας άλλος παλιός δρόμος διέσχιζε την, άλλοτε πολυάνθωπη, κεντρική ραχοκοκκαλιά του νησιού, ξεκινώντας από τη Χώρα και καταλήγοντας στο Γέρακα. Τέλος, σύντομα μονοπάτια οδηγούν στις παραλίες Μεγάλη Άμμος, Τουρκονέρι, Άγιος Δημήτριος και άλλες.

Αλόννησος: η Χώρα

Ένας πεζοπορικός οδηγός της σειράς topoguide για την Αλόννησο είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο, όλα τα μονοπάτια του νησιού περιλαμβάνονται ήδη στη χαρτογραφική εφαρμογή Toponavigator, διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Το Toponavigator παρέχει έναν πλήρη off-line πεζοπορικό χάρτη της Ελλάδας, δεκάδες χιλιάδες POIs και λειτουργίες καταγραφής και πλοήγησης.