Ελαφόνησος topoGuide

Νέο topoGuide Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος αποτελεί το δυτικό βραχίονα του πετάλου που ορίζει τον κόλπο της Νεάπολης, στη νότια Πελοπόννησο, με το ανατολικό να υλοποιείται από το ογκώδες ακρωτήρι του Μαλέα. Ο δυτικός βραχίονας ήταν στην αρχαιότητα ενωμένος με τη στεριά και αποτελούσε μιά πραγματική χερσόνησο, που περίκλειε τον ανοιχτό αλλά υπήνεμο κόλπο της Νεάπολης, ένα από τα πιό γνωστά καταφύγια των πλοίων στο πέρασμά τους από τον θαλάσσιο δίαυλο ανάμεσα στο ακρωτήρι του Μαλέα και τα Κύθηρα.

Ως χερσόνησος η Ελαφόνησος ονομαζόταν Όνου Γνάθος, λόγω της ομοιότητάς της με σιαγώνα γαϊδάρου. Στη βάση της σιαγώνας και γύρω από τη νησίδα Παυλοπέτρι, άνθισε σημαντική, βυθισμένη σήμερα, προϊστορική πόλη.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες, εντοπίστηκαν μικρές 6 πεζοπορικές και 3 ποδηλατικές διαδρομές στο νησί. Οι διαδρομές ενσωματώθηκαν στην Ελαφόνησος topoGuide, μαζί με δεκάδες φωτογραφίες, πλήρη κατάλογο των καταλυμάτων του νησιού και πολλές χρήσιμες πληροφορίες

Η εφαρμογή παρέχει off-line αναλυτικούς χάρτες και κείμενα γεωγραφίας και φύσης, καθώς και φωτογραφίες για όλα τα αξιόλογα και ενδιαφέροντα στοιχεία του νησιού. Ένας πίνακας με δεκάδες Σημεία Ενδιαφέροντος και μια μηχανή αναζήτησης όρων διεκολύνουν τον εντοπισμό των διαφόρων στοιχείων.

Κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ.