Καταγραφές στη Νάξο

Καταγραφές στη Νάξο

Η AnaDigit έχει ξεκινήσει ένα νέο project ψηφιακών οδηγών αυτόνομης πεζοπορίας (self-guided applications). Η πρώτη εφαρμογή που θα υλοποιεί τις πρωτοποριακές τεχνικές πλοήγησης είναι ήδη σε εξέλιξη, σε συνεργασία με την εταιρεία πλαισίωσης πεζοποριών nofootprint. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της πρώτης αυτής εφαρμογής, κάναμε μαζί με την nofootprint μια βδομάδα καταγραφών σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή με μια ομάδα πεζοπόρων-πελατών, ώστε να μελετήσουμε τις συνθήκες που αντιμετωπίζει ο πεζοπόρος που περπατά σε ένα άγνωστο πεδίο και να προσαρμόσουμε ανάλογα τις λειτουργίες της εφαρμογής. Από την πλευρά της AnaDigit μετείχαν ο Τρ. Αδαμακόπουλος, πολ. μηχανικός, και η Ρεγγίνα Κούτση, υδρογεωλόγος PhD.

Καταγράφηκαν όλες οι διαδρομές που έχει σηματοδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Νάξο. Είναι γνωστό ότι το δίκτυο αυτό, όπως και άλλα στις Κυκλάδες, έχουν σηματοδοτηθεί και συντηρούνται υπό την επίβλεψη του Τάσου Αναστασίου, στελέχους της Περιφέρειας. Παράλληλα με το εξαιρετικό αυτό δίκτυο των 11 διαδρομών, καταγράφηκαν αρκετές παραλλαγές, που αποτελούν κυρίως συνδέσεις με στάσεις λεωφορείων και άλλες εξυπηρετήσεις.

Οι διαδρομές που καταγράφηκαν απλώνονται σε ολόκληρη τη Νάξο, στις Μέλανες, τις Ποταμιές, την Τραγαία, στο Ζα, στην Απείρανθο, στο Λιόνα, τον Απόλλωνα, το Σαγκρί και τις Εγγαρές. Σε όλα τα μονοπάτια έγινε συστηματική καταγραφή και φωτογράφηση όλων των φυσικών και πολιτισμικών στοιχείων, με τη μεθοδολογία και το λογισμικό που έχει αναπτύξει η AnaDigit. Η μέθοδος αυτή, που βασίζεται αποκλειστικά σε mobile εφαρμογές, επιτρέπει την άμεση και ακριβή ενσωμάτωση των πληροφοριών αυτών στις εφαρμογές.